Как да готвя картофени
съставки
- картофи
- 4 броя
- лук
- 1 брой
- Пшенично брашно
- 60–80 g
- сол
- на вкус
- масло
- 20 g
- Слънчогледово масло
- 2 супени лъжици. л.
- сметана
- 120 ml
- Твърдо сирене
120 g
Подготовка
1. Обелете
и настържете картофите, поставете получената маса върху сито и я масажирайте
добре, за да се отървете от излишната течност.
2. Лукът
се обелва и нарязва, в дълбока купа се смесва половината лук с картофи, брашно
и сол.
3. Намажете
кифличките за кифличките с разтопено масло, внимателно намажете масата на
картофите на дъното и страните на матриците. Изпратете картофената основа
на предварително загрятата фурна на 180 градуса за 20 минути.
4. Измийте
и нарежете шампиони и пилешки гърди. Запържете останалата част от лука в
тенджера в нагрятото слънчогледово масло до прозрачно.
5. Добавете
шампиньоните в тенджерата, когато те са леко почерняли и се свият, поставете
пилето в тигана, разбъркайте добре всичко. Запържете съставките, докато
месото се приготви.
6. В
дълбока купа бийте яйцата със сметана, сол и черен пипер. На голяма ренде,
разтривайте сиренето, смесете го в масата с яйчен крем.
7. Използвайки
една супена лъжица, напълнете картонените кошници с пълнеж от пиле и
гъби. След това внимателно напълнете пълнежа с паста от яйчен крем.
8. Изпратете
матриците в предварително загрята до 180 градуса фурна за 15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар