Пържени чушки с доматен сос
Всички ги обичат! Стъпка по стъпка ви представяме нашия вариант. Насладете им се.
Време за приготвяне: 45 минути / 4 порции
12 дълги зелени чушки
1 кг домати
1 голяма глава лук
3 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
1/2 ч. л. захар
олио за пържене
сол на вкус
Стъпка №1
Чушките се пържат в олио до зачервяване. Охлаждат се и се обелват.
Стъпка №2
Доматите се белят и се нарязват на дребни кубчета. Лукът и чесънът се наситняват и се запържват леко в малко олио.
Стъпка №3
Добавят се доматите, поръсва се малко сол и се оставят да къкрят на умерен огън, до сгъстяване на соса – около 15 минути. Накрая се поръсва захарта, разбърква се и съдът се сваля от огъня.
Стъпка №4
Чушките се подреждат в плато, поръсват се с малко сол и в средата се сипва сосът. Поръсва се с наситнения магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар