пилешко филе - 2 бр. пеперуда
сол
черен пипер, червен
пипер
майонеза - 4 ч.л.
кашкавал - 160 г
зехтин - 1 с.л.
кори за баница
За плънката:
Гъби – 100 г
Лук – 1 глава малка
2 бр. Кисели краставички
Приготвяме плънката: Лукът
нарязан на ситно се задушава в зехтин. Гъбите нарязани на ситно се поставят при лука. Всичко
се задушава до омекване. Сол, черен пипер и червен пипер на вкус. Нарузваме и
киселите краставички на ситно и ги влагаме при плънката.
·
Разделете пилешките филета на две, сложете всяко
парче между домакинско фолио и начукайте, колкото да ги изтъните леко.
·
Сложете зехтина в тава, поръсваме всяко филе с черен пипер и сол
·
Начуканите филенца ги намазваме с част майонезата, която е смесена
с изцеденото кисело мляко, червен пипер и черен пипер. Филенцата предварително
сме ги поставили върху две кори за баница. Слагаме от плънката върху пилешките
филенца и навиваме с корите за баница. С останалата майонеза намазваме рулата. Готовите вече рула поставя в намазана със захтин тава. Картофите
нарязани на тънки филийки редим острани в тавата. Готовата тава поставяме в
загрята фурна и печем месото за 25 мин. Настърганият кашкавал поръсваме преди да
е готово ястието. Печем още за 6-7 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар