Общо показвания

петък, 10 декември 2021 г.

Гъбена каша

 

Гъбената каша на баба







Необходими продукти

·         гъби - печурки 500 гр.

·         лук - 1 глава

·         моркови - 1 бр.

·         чушки - 1 бр.

·         доматено пюре - 2 с.л.

·         червен пипер - 2 ч.л.

·         брашно - 4 с.л.

·         черен пипер

·         чубрица

·         сол

·         магданоз

 

Начин на приготвяне

Лукът морковът и чушката се нарязват на ситно. Гъбите - на четвъртинки, ако са по-дребни или на по-малки парченца, ако са от едрите.

Загрява се олио и в него се изпържват лукът, морковите и чушката. Добавят се гъбите и сол на вкус. Разбърква се и се слага червения пипер. Налива се вода - да покрива зеленчуците и малко отгоре. Слага се доматеното пюре.

Оставя се да се готви до готовност на лука и гъбите.

Брашното се разтваря в малко студена вода и се изсипва.

Оставя се на котлона да заври и се отмества.

Слагат се останалите подправки и се поръсва с нарязан магданоз.

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар