Разделяме крема на две равни части. В едната добавяме 5с.л течен шоколад (аз го разтопих малко на водна баня, за да е по - течен, иначе е твърд) и разбъркваме добре с шпатула. Другия крем оставяме бял.
В дълбока чиния сипваме прясно мляко и топим бисквити (ползвах обикновени). Оставяме ги малко да попият от млякото и омекнат. Подреждаме в тава един ред и намазваме с кафявия крем. След това пак ред бисквити, бял крем..... И така редуваме. Завършваме с крем. Добре е тавата да е по - малка, така тортата ще стане по - висока.
Покриваме със стреч фолио и оставяме в хладилника за една нощ.
Сервираме в чиния, като с лъжица за сладолед взимаме от тортата, за да се получат топки. Поръсваме със счукани, печени пекан и шамфъстък. Шоколадови капки, течен шоколад, листенца мента..... и каквото ви харесва.
прекрасна
ОтговорИзтриване