продукти
600 гр.гъби
12 бр.охлюви
70 гр.масло
1 ск.чесън стар
100 гр.моркови
15 мл. вино бяло
15 мл.коняк
5 ч.л.магданоз сушен
40 гр.лук кромид стар
150 гр.кашкавал
Начин на приготвяне
1.Маслото се размеква с магданоза, половината моркови (обелени и нарязани) и чесъна на умерен огьн
2.Прибавя се брендито, щипка сол и черен пипер. Гъбите се почистват, нарязват и поставят за 15 минути да поомекнат
3.Прибавят се предварително сварените охльови и извадени от черупкита.
4.Всички продукти се посоляват и наръсват с черен пипер
5.На дьното на 6 гювечета се слага по една бучка масло и част от сместта
6.Най- отгоре се поръсва с настърган кашвал.
7.Поставят се покрити с капак вьв предварително загрята до 210 градуса фурна. След 10 минути са готови Сервират се веднага
Няма коментари:
Публикуване на коментар