4 картофа
100 гр. кашкавал
3-4 кисели краставички
2 твърдо сварени яйца
100 гр. шунка или някакъв шпек
1 опаковка лека майонеза
2 сварени моркова
маслини
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Картофите
се сваряват в подсолена вода, след което се обелват и се нарязват на кубчета. Киселите краставички се нарязват ва филийки и на кубчета. В голяма купа се слага пласт от кисели краставички,
ред моркови за украса по стената на купата, покрива се с майонезен сос, сипва се част от картофите, върху тях се слага по един пласт настъргани яйца, шунка и кашкавал. Пластовете се редуват в тази последователност, като
накрая се завършва с кашкавал. Не се разбърква. Украсата е по ваш избор!
Няма коментари:
Публикуване на коментар