ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С КАЙМА, ЗАПЕЧЕНИ С КАШКАВАЛ
4 чушки за пълнене
300 - 400 грама кайма
1 морков
1 глава лук
1 домата
1-2 скилидки чесън
80 грама кашкавал
олио
черен пипер на вкус
заквасена сметана (или майонеза) на вкус
Начин на приготвяне:
Разрежете чушките на две по дължина, почистете ги от семената.
Нарежете лука на ситно, моркова настържете и ги изпържете в олио.
Доматите нарежете на парчета, чесъна накълцайте ситно.
Прибавете всички зеленчуци към каймата и разбъркайте хубаво.
Напълнете половинките чушки с получената смес, подредете ги в тава. Върху всяка сложете по парче домат, сметана или майонеза, налейте и малко вода (1 чаша).
Сложете да се изпекат във фурната при 200 градуса в продължение на 15 минути. След това извадете, поръсете с настърган кашкавал и върнете да се запекат (около 10 минути).
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар