Общо показвания

неделя, 3 януари 2021 г.

Обикновени домашни курабии

 


Обикновени домашни курабии

Необходими продукти:

 

яйца - 4 броя

захар - 1 чаена чаша

кисело мляко - 1 чаена чаша

олио – 1 чаена чаша

ванилия - 2 броя

лимонова кора - 1 чаена лъжичка

амонячна сода - 1 чаена лъжичка

пресято брашно- 600 гр.

захар - за поръсване

 

Начин на приготвяне

 

Отделя се едни жълтък за намазване отгоре, останалите яйца се разбиват със захарта.

Добавя се кисело мляко с разбита в него сода за хляб и амонячна сода. Сипва се разтопена свинска мас, ванилия, кора от настърган лимон и замесваме средно меко тесто,  да не лепне.

Оформят се големи като мандарини топчета и нареждаме в тава на разстояние, защото се надуват.

Намазват се с разбит жълтък с малко вода и поръсваме с кристална захар.

Печем курабиите в загрята фурна 180°C до златисто.

Чудесни за закуска.

Няма коментари:

Публикуване на коментар