НЕОБХОДИМИ
ПРОДУКТИ
5-6
(горна част) пилешки бутчета
1
глава лук
300 г
спанак
1 1/2
ч.ч. ориз (от големите чаши за чай)
сол
на вкус
подправки:
по желание за месо
бульон
от пилешките бутчета 1:4
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА ПИЛЕШКО
СЪС СПАНАК И ОРИЗ
Леко сварявам месото. В бульона добавям сол
на вкус. В друга тенджера задушавам с мазнина ситно нарязания лук до омекване.
Когато е полуготов лука, пускам спанака да смени цвета и намали обема си.
Добавям ориза и бъркам малко да се запържи и ориза. След това добавям 1:4 от
топлият бульон. Подправям сместа и изсипвам в тава. Заради спанака аз добавих
джоджен, стана много вкусно. Последно пускам пилешкото месо в тавата. Слагам
алуминиево фолио и на силна фурна ястието се готви за около 45 минути. Накрая
свалям фолиото и допичам леко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар