Общо показвания

понеделник, 4 април 2022 г.

Супа от гъби с картофи и моркови

Супа от гъби с картофи и моркови





картофи - 2 бр.
моркови - 2 бр.
яйца - 2 бр.
кисело мляко - 100 г
краве масло - 20 г
дафинов лист - 1 бр.
магданоз
черен пипер
сол

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
  • Почистваме и измиваме гъбите, морковите и картофите. Нарязваме на филийки гъбите, на кръгчета морковите, а картофите - на кубчета.
    Слагаме подсолена вода да кипне и добавяме нарязаните гъби и моркови. Варим зеленчуците приблизително 20 минути. Прибавяме нарязаните картофи и дафинов лист.
    Варим, докато всички зеленчуци омекнат. Добавяме краве масло и след това правим застройка от разбити яйца и кисело мляко.
    Поднасяме супата поръсена с черен пипер и нарязан пресен магданоз. Преди да поднесем изваждаме дафиновия лист от супата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар