Великденски специалитет - яйце от кайма и картофи
Продукти:
1 зелена чушка
1 жълта чушка
1 глава червен лук
20 гр. пресен магданоз
2 скилидки чесън
2 яйца
100 гр. галета
сол. черен пипер
20 резенчета бекон
1 кг. сварени картофи
1 с.л.сол, 1 с.л. масло
100 мл мляко
Приготвяне:
Пасирайте сварените картофите с масло и мляко. Посолете ги и оставате настрана. В отделна купа смесете каймата, лука, нарязаните на ситно чушки, сол черен пипер и галета. Нареждаме резенчетата от бекон на хартия за печене. Вземаме парче моцарела и от половината страна го покриваме със сварените и пасирани картофи като му продобиваме формата на половин яйце. Половината кайма я поставяме върху половината яйце и оформяме голямо яйце. Правим по същия начин другата половина от яйцето. Готовото голямо яйце го поставяме върху резенчетата от бекон и го обвиваме с тях. Печем съединените две половки на яйцето за 90 мин. при 180 гр. във фурната. Да ви е сладко! Ще изненадате много вашите гости.
Няма коментари:
Публикуване на коментар