Пилешки крилца с подправки в Air Fryer
НЕОБХОДИМИ
ПРОДУКТИ
- ▢1 кг. Пилешки крилца
- ▢1 с.л. зехтин
- ▢1 ч.л. сол
- ▢1 ч.л. пипер
- ▢1 ч.л. чесън на прах
- ▢1 ч.л. пушен червен пипер
- ▢1/2 ч.л. кимион
НАЧИН
НА ПРИГОТВЯНЕ
Сложете крилцата в голяма купа, полейте ги със зехтина и ги оваляйте, така че да намазнят равномерно.
В малка купа разбъркайте останалите съставки, след това поръсете така получената смес от подправки върху крилцата и разбъркайте докато се покрият равномерно.
Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 200°C и времето за готвене на 18 мин., след което натиснете Start, за да започне предварителното загряване на уреда.
Когато уредът сигнализира с Add Food (Добавяне на храна), поставете крилцата в кошницата, като се уверите, че не са твърде близо едно до друго и между тях има достатъчно пространство.Когато уредът сигнализира с Turn food (Обръщане/Разбъркване на храната), с помощта на готварска щипка обърнете всяко крилце.
Когато времето за готвене изтече, проверете температурата на месото в най-дебелата му част (използвайте термометър за месо, за да се уверите, че е добре сготвено и е достигната препоръчителната минимална безопасна вътрешна температура на пилешкото месо).
Сервирайте топло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар