Общо показвания

неделя, 12 февруари 2023 г.

Пилешко роле с бекон, кашкавал на фурна

 Пилешко роле с бекон, кашкавал на фурна

пилешко месо - 500 г гърди

вино - 1 ч.ч. бяло

яйца - 2 броя

гъби - 300 г

кашкавал - 100 г

бекон - 100 г

кисели краставички - 2 броя

чушки


Пилешкото се начуква под прозрачно фолио на тънки пържоли. Накисва се в бялото вино, сол, черен пипер за половин час.


В тиган се сгорещява малко масло и се запържват нарязаните на дребно бекона и гъбите. Кашкавалът  се нарязва на дълги и тънки ленти. Пилешкото се отцежда за кратко от виното.


В единия край на всяка пържола се подрежда част от гъбите и бекона, по 2 ленти кашкава, ленти от печената  чушка.  Внимателно се завиват на руло с бекон и кашкавал. Забучват се краищата на рулото с клечки за зъби, за да не изтече плънката. 


Всяко пилешко рулце се  завива в фолио и се пече във фурната за 30 мин. на 200 градуса. След това се отвива от фолиото и се  запича още за около 5 мин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар