Пилешко роле с бекон, кашкавал на фурна
пилешко месо - 500 г гърди
вино - 1 ч.ч. бяло
яйца - 2 броя
гъби - 300 г
кашкавал - 100 г
бекон - 100 г
кисели краставички - 2 броя
Пилешкото се начуква под прозрачно фолио на тънки пържоли. Накисва се в бялото вино, сол, черен пипер за половин час.
В тиган се сгорещява малко масло и се запържват нарязаните на дребно бекона и гъбите. Кашкавалът се нарязва на дълги и тънки ленти. Пилешкото се отцежда за кратко от виното.
В единия край на всяка пържола се подрежда част от гъбите и бекона, по 2 ленти кашкава, ленти от печената чушка. Внимателно се завиват на руло с бекон и кашкавал. Забучват се краищата на рулото с клечки за зъби, за да не изтече плънката.
Всяко пилешко рулце се завива в фолио и се пече във фурната за 30 мин. на 200 градуса. След това се отвива от фолиото и се запича още за около 5 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар