Общо показвания
понеделник, 21 юни 2021 г.
ЗАДУШЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ - подходящи за гарнитура и самостоятелно ястие
чушки - 2 броя зелена и червена
моркови - 1 брой, по - голям
лук -
1 глава
гъби - 150 г
сол
черен пипер
риган - 1 ч.л. сух
масло - 150 г
Почистете чушките и ги нарежете на ивички. Обелете
чесъна и го счукайте в хаванче. Лука почистете от люспите и нарежете на
полумессеци. Морковите обелете и нарежете на тънки филийки.
Гъбите измийте с малко
брашно и нарежете на тънки филийки. В дълбок тиган разтопете маслото и добавете
лука, морковите и чесъна. След няколко минути следват чушките и гъбите.
Гответе, докато всички
зеленчуци омекнат. Овкусете с подправките и долейте виното. Задушете за няколко
минути, докато се изпари алкохолът. Тези зеленчуци са подходяща за гарнитури. Сервирайте в подходящ съд - в случая в йенска тавичка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар