Общо показвания

неделя, 3 март 2013 г.

Гювечета с охлюви и гъби




продукти
600 гр.гъби
12 бр.охлюви
70 гр.масло
100 гр.моркови
15 мл.коняк
150 гр.кашкавал

Начин на приготвяне
1.Маслото се размеква с магданоза, половината моркови (обелени и нарязани) и чесъна на умерен огьн
2.Прибавя се брендито, щипка сол и черен пипер. Гъбите се почистват, нарязват и поставят за 15 минути да поомекнат
3.Прибавят се предварително сварените охльови и извадени от черупкита.
4.Всички продукти се посоляват и наръсват с черен пипер
5.На дьното на 6 гювечета се слага по една бучка масло и част от сместта
6.Най- отгоре се поръсва с настърган кашвал.
7.Поставят се покрити с капак вьв предварително загрята до 210 градуса фурна. След 10 минути са готови Сервират се веднага

неделя, 10 февруари 2013 г.

Пилешки дробчета с бекон

Пилешки дробчета с бекон в гювече

  Продукти: за 2 порции
300-400 гр. пилешки дробчета,
бекон нарязан на тънки листчета,
1 лимон,
2-3 скилидки пресован чесън,
черен пипер,
сол.

Кори от баница - 8 бр
Приготвяне:
Пилешките дробчета измиваме и посоляваме.
Поръсваме с черен пипер и завиваме с бекон.
Отцеждаме лимоновият сок от лимона и към него добавяме пресованият чесън.
По страните на две гювечета се поставят по 4 кори. Поставяме дробчетата с бекона вътре, завиваме с корите и ръсим с настърган кашвал. Пече се 30 мин.