Руло СтефаниНе руло, а кълбо "Стефани"Ако обичате "руло Стефани", тази рецепта ще ви изненада, защото напомня на любимото ястие, но е с малко по-различна форма и допълнителни съставки, което го прави различно и отново много вкусно. Вместо руло, то е кълбо, а освен него, ще сготвим в същото време и перфектната гарнитура.Нужните ни продукти за него са:
Започваме със сваряването на яйцата и морковите. Морковите нека бъдат леко сварени (да постоят във врящата вода 4-5 минути), а яйцата - твърдо сварени. Пече се във фурната 90 мин.
|
Общо показвания
сряда, 17 август 2016 г.
Не руло, а кълбо "Стефани"
сряда, 30 септември 2015 г.
Чернокоп на скара с лимонови резенчета
Чернокоп на скара с лимонови резенчета
Рибите около 200 г се наричат чернокоп и има невероятни вкусови качества, което го прави една от най-скъпите риби. Важно е да се знае, че, ако не бъде замразен или поставен върху лед, веднага след улова, се разваля много бързо.
3 бр. изчистен чернокоп
сол
1 лимона
1 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Осолете добре всяка от рибките. Загрейте скарата добре и печете чернокопа по около 5 минути от всяка страна.
понеделник, 28 септември 2015 г.
Солена въздушна салата в купа
4 картофа
100 гр. кашкавал
3-4 кисели краставички
2 твърдо сварени яйца
100 гр. шунка или някакъв шпек
1 опаковка лека майонеза
2 сварени моркова
маслини
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Картофите
се сваряват в подсолена вода, след което се обелват и се нарязват на кубчета. Киселите краставички се нарязват ва филийки и на кубчета. В голяма купа се слага пласт от кисели краставички,
ред моркови за украса по стената на купата, покрива се с майонезен сос, сипва се част от картофите, върху тях се слага по един пласт настъргани яйца, шунка и кашкавал. Пластовете се редуват в тази последователност, като
накрая се завършва с кашкавал. Не се разбърква. Украсата е по ваш избор!
неделя, 3 март 2013 г.
Гювечета с охлюви и гъби
продукти
600 гр.гъби
12 бр.охлюви
70 гр.масло
1 ск.чесън стар
100 гр.моркови
15 мл. вино бяло
15 мл.коняк
5 ч.л.магданоз сушен
40 гр.лук кромид стар
150 гр.кашкавал
Начин на приготвяне
1.Маслото се размеква с магданоза, половината моркови (обелени и нарязани) и чесъна на умерен огьн
2.Прибавя се брендито, щипка сол и черен пипер. Гъбите се почистват, нарязват и поставят за 15 минути да поомекнат
3.Прибавят се предварително сварените охльови и извадени от черупкита.
4.Всички продукти се посоляват и наръсват с черен пипер
5.На дьното на 6 гювечета се слага по една бучка масло и част от сместта
6.Най- отгоре се поръсва с настърган кашвал.
7.Поставят се покрити с капак вьв предварително загрята до 210 градуса фурна. След 10 минути са готови Сервират се веднага
неделя, 10 февруари 2013 г.
Пилешки дробчета с бекон
Пилешки дробчета с бекон в гювече
Продукти: за 2 порции
300-400 гр. пилешки дробчета,
бекон нарязан на тънки листчета,
1 лимон,
2-3 скилидки пресован чесън,
черен пипер,
сол.
Кори от баница - 8 бр
Приготвяне:
Пилешките дробчета измиваме и посоляваме.
Поръсваме с черен пипер и завиваме с бекон.
Отцеждаме лимоновият сок от лимона и към него добавяме пресованият чесън.
По страните на две гювечета се поставят по 4 кори. Поставяме дробчетата с бекона вътре, завиваме с корите и ръсим с настърган кашвал. Пече се 30 мин.
Абонамент за:
Публикации (Atom)