Общо показвания

понеделник, 24 октомври 2016 г.

Пълнен заек с ориз, бекон и гъби на фурна


Пълнен заек с ориз, бекон и гъби на фурна


лук - 1 малка глава
  • дафинов лист - 3
  • джоджен - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • магданоз
  • Начин на приготвяне

    Запържваме нарязаните на дребно вътрешности, бекон на ситно нарязан, прибавяме нарязаните лук, гъби, черен пипер, сол, магданоз, ориза и 1 вр. пресен лук, заливаме с 300 г вода и задушаваме на слаб огън до пълното изпаряване на водата. С така приготвената плънка пълним заека и го зашиваме. поставяме го в тава за печене, поливаме го с виното, мазнината, поръсваме с чер пипер и сол. доливаме 200 г вода, поставяме дафиновите листа и покриваме съда с фолио. Пече се 1, 5 часа на силна фурна (рецептата е за питомен млад заек - ако е див, трябва да се маринова предварително и да се пече повече). По желание може да оставим допълнително за още 10 минути без фолиото за да се получи желания златист загар. 

  • Вариант - в тавата в която се пече заека може да се сложи под заека нарязани картофи на филийки, а в свободното  пространство около заека, ориз със зеленчуци /гъби, моркови, праз и т.н./Така гарнитурата ще е готова.

сряда, 17 август 2016 г.

Не руло, а кълбо "Стефани"


Руло Стефани

Не руло, а кълбо "Стефани"Ако обичате "руло Стефани", тази рецепта ще ви изненада, защото напомня на любимото ястие, но е с малко по-различна форма и допълнителни съставки, което го прави различно и отново много вкусно. Вместо руло, то е кълбо, а освен него, ще сготвим в същото време и перфектната гарнитура.Нужните ни продукти за него са:

Започваме със сваряването на яйцата и морковите. Морковите нека бъдат леко сварени (да постоят във врящата вода 4-5 минути), а яйцата - твърдо сварени. Пече се във фурната 90 мин.

сряда, 30 септември 2015 г.

Чернокоп на скара с лимонови резенчета

Чернокоп на скара с лимонови резенчета 



Рибите около 200 г се наричат чернокоп и има невероятни вкусови качества, което го прави една от най-скъпите риби. Важно е да се знае, че, ако не бъде замразен или поставен върху лед, веднага след улова, се разваля много бързо. 

Необходими продукти:
3 бр. изчистен чернокоп
сол
1 лимона
1 скилидки чесън

Начин на приготвяне:
Осолете добре всяка от рибките. Загрейте скарата добре и печете чернокопа по около 5 минути от всяка страна.


понеделник, 28 септември 2015 г.

Солена въздушна салата в купа


 Солена въздушна салата в купа













НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4   картофа
100 гр. кашкавал
3-4 кисели краставички
2 твърдо сварени яйца
100 гр. шунка или някакъв шпек
1 опаковка лека майонеза
2 сварени моркова
маслини


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Картофите се сваряват в подсолена вода, след което се обелват и се нарязват на кубчета. Киселите краставички се нарязват ва филийки и на кубчета.  В голяма купа се слага пласт от кисели краставички, ред моркови за украса по стената на купата, покрива се с майонезен сос, сипва се част от картофите, върху тях се слага по един пласт настъргани яйца, шунка  и кашкавал. Пластовете се редуват в тази последователност, като накрая се завършва с кашкавал. Не се разбърква. Украсата е по ваш избор!

неделя, 3 март 2013 г.

Гювечета с охлюви и гъби




продукти
600 гр.гъби
12 бр.охлюви
70 гр.масло
100 гр.моркови
15 мл.коняк
150 гр.кашкавал

Начин на приготвяне
1.Маслото се размеква с магданоза, половината моркови (обелени и нарязани) и чесъна на умерен огьн
2.Прибавя се брендито, щипка сол и черен пипер. Гъбите се почистват, нарязват и поставят за 15 минути да поомекнат
3.Прибавят се предварително сварените охльови и извадени от черупкита.
4.Всички продукти се посоляват и наръсват с черен пипер
5.На дьното на 6 гювечета се слага по една бучка масло и част от сместта
6.Най- отгоре се поръсва с настърган кашвал.
7.Поставят се покрити с капак вьв предварително загрята до 210 градуса фурна. След 10 минути са готови Сервират се веднага

неделя, 10 февруари 2013 г.

Пилешки дробчета с бекон

Пилешки дробчета с бекон в гювече

  Продукти: за 2 порции
300-400 гр. пилешки дробчета,
бекон нарязан на тънки листчета,
1 лимон,
2-3 скилидки пресован чесън,
черен пипер,
сол.

Кори от баница - 8 бр
Приготвяне:
Пилешките дробчета измиваме и посоляваме.
Поръсваме с черен пипер и завиваме с бекон.
Отцеждаме лимоновият сок от лимона и към него добавяме пресованият чесън.
По страните на две гювечета се поставят по 4 кори. Поставяме дробчетата с бекона вътре, завиваме с корите и ръсим с настърган кашвал. Пече се 30 мин.