Скариди - 400 гр.
масло - 50 гр.
лук - 1 малка глава стар лук,
пресен лук - 2 бр.
чесън - 6 скелидки
пресън
магданоз 1/2 връзка
1 ч.чаша бяло вино
черен пипер на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистваме и обелваме скаридите, оставяме само крайчето на опашката на скаридката.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и го задушаваме в маслото. Поставяме скаридите
към задушените зеленчуци и ги разбъркаме. Наливаме виното, ръсим черен пипер. След около 7-8 мин., когато
остане малко от течността слагаме и нарязания пресния лук и магданоз. След 2 мин. ястието ви е готово.
Да ви е сладко!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар