300 г гъби печурки
2 с. л. масло
сол на вкус
млян черен пипер на вкус
1 кг тиквички
1 кг картофи
300 г сирене
3-4 скилидки чесън
200 г кашкавал
1/2 връзка копър
Приготвяне:
1. Задушете гъбите в маслото със солта и черния пипер. Нарежете тиквичките и картофите на кръгчета. В тавичка, намазана с малко мазнина, сложете на редове последователно картофи, тиквички, гъби, сирене и чесън на парченца. Посолете първите два реда от картофи и тиквички.
2. Повторете редовете, като завършите с картофи или тиквички. Сипете малко вода или бульон - около 150 мл. Печете 40-50 минути във фурна с температура 180 градуса.
3. Щом се продуктите омекнат и хубаво се запекат, наръсете отгоре с наситнения копър и настъргания кашкавал и върнете ястието във фурната само колкото да се стопи кашкавалът.
4. Поднесете с кисело мляко с чесън. Ястието може да се яде и студено, но топло е по-вкусно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар