ПРОДУКТИ:
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме месото на кубчета - на хапки. Задушаваме ги в малко количество вода. След като пуснат пяна при завирането ги сваляме от котлона и ги измиваме от пяната.
Отново налива около 200 гр. вода. Като изври водата, поставяме зехтина и 1 глава лук нарязан на ситно и гъбите на филийки. Задушаваме. След около 5 мин. заливаме с бялото вино и слагаме сол на вкус и черен пипер. Задушаваме докато изври водата и се запържи месото.
Ориза го измиваме добре и го слагаме при другия лук, който сме го задушили в маслото. Запържваме ориза докато стане побелее. Налива вода и го оставяме на слаб огън до полуготовност. Граха и царевицата от консерва и настъргания морков добавяме към ориза. Овкусяваме със сол и черен пипер. След 4-5 мин. всичко е готово. Да ви е сладко! Плейтвате го по желание.
вкусно
ОтговорИзтриване