Общо показвания

понеделник, 19 април 2021 г.

ЗАДУШЕНО СВИНСКО С ВЕНЕЦ ОТ ОРИЗ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ



 ПРОДУКТИ:

Свинско месо - 500 гр.

Гъби - 250 гр.

лук - 2 глава

ориз - 250 гр.

грах - 150 гр.

царевица - 150 гр.

морков - 150 гр..

зехтин

масло

сол

черен пипер

1 ч. ч.бяло вино


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязваме месото на кубчета  - на хапки. Задушаваме ги в малко количество вода. След като пуснат пяна при завирането ги сваляме от котлона и ги измиваме от пяната.

Отново налива около 200 гр. вода. Като изври водата, поставяме зехтина и 1 глава лук нарязан на ситно и гъбите на филийки.  Задушаваме. След около 5 мин. заливаме с бялото вино и слагаме сол на вкус и черен пипер. Задушаваме докато изври водата и се запържи месото.

Ориза го измиваме добре и го слагаме при другия лук, който сме го задушили в маслото. Запържваме ориза докато стане побелее. Налива вода и го оставяме на слаб огън до полуготовност. Граха и царевицата от консерва и настъргания морков добавяме към ориза. Овкусяваме със сол и черен пипер. След 4-5 мин. всичко е готово. Да ви е сладко! Плейтвате го по желание.

1 коментар: