Шоколадова торта с майонеза
Необходими продукти
За блата:
200 гр майонеза
2 ч.ч. брашно *
1 ч.ч. захар
1 пак. какао на Др. Йоткер ( 50г)
1 пак. бакпулвер ( 10г)
1 -2 ч.ч. вода
За крема:
200 г шоколад
200 мл течна сметана
Разбиваме продуктите за блата с помощта на миксер до получаване на плътна какаова смес.Разпределяме в три тавички (25 см) предварително подмазани и с хартия за печене.Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути. Оставяме блатовете да се охладят хубаво.За приготвянето на крема загряваме сметана и преди да заври, махаме от котлона и прибавяме натрошения шоколад.Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Оставяме да се охлади и да стане по-плътен.Започваме да редим ред блат, ред крем. Преди да завършим тортата и да я залеем, оставяме в хладилник за 20-30 минути и заливаме с останалата част от крема.
Тази палачинкава торта се приготвя лесно и бързо. Някой неща могат дори от предния ден да се подготвят. На мен ми отнема около един час да я направя. Оставям да отлежи в хладилника и после само довършвам. Ако сте сръчни, декорирането няма да отнеме повече от 10 минути. Но както се казва, всичко е въпрос на организация.
Тортата е не само ефектна, но и вкусна. От продуктите, които ще дам, тортата е с диаметър 18 см. и височина 10 см. Сами преценете и ако има нужда увеличете продуктите. Може да замените даден продукт с друг, от който имате в наличност или повече харесвате.
Необходими продукти за палачинкова торта:
Приготвяне на палачинките: в купа се смесват брашното, бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват до еднородност с прясното хладко мляко и течното краве масло. Смесвате сухите с мокрите съставки и разбърквате.
От тази смес излизат 8 палачинки. От тях ползвате 5 бр. за тортата, а с останалите може да закусите Тези палачинки са тип “Американски” и стават по дебели.
Картофите и яйцата може да сварите от предния ден, както и да приготвите майонезата. Варените картофи се настъргват на едро ренде и се смесват с 1/3 от майонезата. Обелените яйца се нарязват или настъргват и се смесват с втората третина от майонезата. Мекият колбас се настъргва или се реже много ситно и се смесва с последната.Замразеният спанак се задушава с кравето масло докато водата в него се изпари и се пасира. Охладен се смесва с 2/3 от крем сиренето. 1/3 се оставя за намазване отгоре.
Кашкавала се настъргва на ситно ренде. Киселите моркови и краставички се използват за декорация.
|
Добавете надпис |
Руло СтефаниНе руло, а кълбо "Стефани"Ако обичате "руло Стефани", тази рецепта ще ви изненада, защото напомня на любимото ястие, но е с малко по-различна форма и допълнителни съставки, което го прави различно и отново много вкусно. Вместо руло, то е кълбо, а освен него, ще сготвим в същото време и перфектната гарнитура.Нужните ни продукти за него са:
Започваме със сваряването на яйцата и морковите. Морковите нека бъдат леко сварени (да постоят във врящата вода 4-5 минути), а яйцата - твърдо сварени. Пече се във фурната 90 мин.
|